El Valladolid, un dels dos equips que aquest estiu van pujar de la LEB Plata, es continua consolidant com una de les revelacions de la temporada a la LEB Or, amb permís del Prat. Ahir, l'equip castellà va derrotar el Lleida per 71-81. Wade-Chatman, amb 24 punts, i Greg Gantt, amb 21, van liderar el triomf visitant. Per part lleidatana, Ogungbemi-Jackson, amb 23 punts, i Dukanovic, amb 19, van ser els destacats. I el manresà Miquel Feliu va sumar 6 punts i 6 rebots per al conjunt de la Terra Ferma.

Just per sota del Vallaodlid, amb cinc victòries, hi ha el Càceres i el Tau Castelló, que continua la seva remuntada i ja s'ha situat en posicions de privilegi. Els castellonencs van derrotar anit el Corunya amb una gran actuació de l'escorta Alfredo Ott, que va acabar amb 27 punts. El lituà Tautvydas Sabonis va sumar 8 punts i 12 rebots, i el també pivot Kyle Rowley va aportar 16 punts i 8 rebots.

El Càceres també va sumar la seva cinquena victòria, davant el cuer Ourense (84-75), amb una gran actuació coral: fins a cinc jugadors locals van anotar 10 punts o més: Ward (16), Rakodevic (15), Jakstas (13), Parejo (12) i Gabrauskas (10). Héctor Manzano, amb 16 punts, Johnson, amb 15m i Ndoye, amb 10 punts i 9 rebots, van destacar però estan massa sols al conjunt gallec.

Pino i Grimau, decisius

També va sumant victòria, però més a poc a poc, el Palència, que ahir va derrotar per un contundent 80-63 el Sammic, el rival de l'ICL Manresa el proper dimecres. Tres exteriors van liderar el conjunt local: Bryce Pressley va anotar 20 punts i els exmanresans Sergi Pino i Jordi Grimau, 16 i 13, respectivament. Kaminski va sumar 21 punts per a l'equip basc.