El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) s'ha imposat aquest diumenge a la cursa del Gran Premi d'Abu Dhabi, última prova del Mundial de Fórmula 1, de manera que acomiada el campionat amb tres triomfs, mentre que Fernando Alonso (McLaren) ha acabat novè i Carlos Sainz (Renault) s'ha vist obligat a abandonar a la volta 32 per problemes en el seu monoplaça.

En l'última prova del Mundial, l'escandinau ha estat acompanyat al podi pel campió del món, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), i per l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari).

D'aquesta manera, el teutó tanca l'any amb el subcampionat, ja que, per fer-se amb ell, al finlandès només li valia guanyar i que Vettel no puntués. A més, el brasiler Felipe Massa (Williams) s'ha acomiadat de la Fórmula 1 amb un desè lloc.

El finlandès, que havia arrencat des de la pole, ha aconseguit la seva tercera victòria a la Fórmula 1, així mateix la tercera de l'any, després de les que va aconseguir al circuit de l'anella olímpica de Sotxi (Rússia) i al Red Bull Ring de Spielberg (Àustria).

Fernando Alonso ha acabat novè una prova en què el seu compatriota Carlos Sainz (Renault) ha hagut d'abandonar, per culpa que, al canviar pneumàtics, li han col·locar malament el del davant a l'esquerra, que pràcticament se li ha sortit només tornar a pista.

Retirada de Ricciardo i desè lloc de Massa

El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) ha sigut quart a Yas Marina, on s'ha aprofitat de la retirada de Daniel Ricciardo (Red Bull) per arrabassar-li la quarta plaça final al Mundial a l'australià.

Kimi ha creuat la meta per davant de l'holandès Max Verstappen (Red Bull) i de l'alemany Nico Hülkenberg (Renault), sisè en una carrera en què el mexicà Sergio Pérez (Force Índia) ha acabat setè, el mateix resultat que ocupa a la general final del Mundial. El 'Checo' ha batut de nou el seu company francès, Esteban Ocon, que ha finalitzat vuitè a Abu Dhabi.

En l'última carrera abans de retirar-se (per segona vegada) de la Fórmula 1, el brasiler Felipe Massa (Williams) ha puntuat, en acabar desè aquest diumenge a Yas Marina.