França acarona el seu desè títol de la Copa Davis, primer des del 2001, després que la parella formada per Richard Gasquet i Pier-re-Huges Herbert s'imposessin ahir als belgues Ruben Bemelmans i Joris de Loore, per 6-1, 3-6, 7-6 i 6-4, i posessin per davant els gals en la final. Si els francesos guanyen algun dels dos partits d'avui, que han d'enfrontar Jo-Wilfried Tsonga i David Goffin, en primera instància, i Lucas Pouille i Steve Darcis, en el segon, s'emportarien la seva desena enciamera, el torneig de campions.

Ahir, en el doble, l'estratègia del capità, Yannick Noah, va ser perfecta. Va situar a la pista una parella que mai no havia jugat junta, però que es va compenetrar com si estiguessin avesats a fer-ho. Noah va deixar al marge Nicolas Mahut, habitual company d'Herbert, amb qui ha guanyat un Obert dels Estats Units i un Wimbledon, i li va sortir bé.

Davant, l'estable duet belga, que ha jugat dotze torneigs plegats però que es va veure superat per 6-1 en un primer set que va ser vist i no vist. Bemelmans i De Loore van reaccionar en el segon i la tercera màniga va resultar clau i equilibrada fins al desempat. Aquest va caure de la banda francesa per un clar 7-2. En el quart set, la parella belga va mantenir el tipus, però l'empenta dels 26.000 espectadors que omplien l'estadi Pierre Mauroy de Lilla va ser decisiva per empènyer Gasquet i Herbert a una victòria que pot ser clau i que el número 1 francès, Tsonga, pot fer vàlida avui.