La gran festa de final de temporada de l'enduro català va completar, ahir, la seva edició més reeixida. La requesta entre els aficionats d'un cap de setmana d'immersió en aquesta modalitat motociclista, ideat per Pep Vila i el seu equip de col·laboradors, ja sigui participant en alguna de les curses dissenyades per a gaudi de pilots de tots els nivells o actuant com a espectador, continua in crescendo.

En aquesta vuitena edició de l'EnduRoc la xifra de motociclistes ha crescut de forma exponencial i ha ascendit fins als 745 pilots, establint un nou rècord de participació. D'altra banda, l'assistència de públic a la finca de les Comes, durant el cap de setmana, pot quantificar-se en més de 3.000 espectadors.

La jornada dominical va oferir als aficionats dos grans pols d'atracció: la carrera de 40 km, reservada als millors pilots de les categories sènior i júnior, l'anomenada Race of Champions; i la multitudinària cursa de la categoria Amics, amb més de 350 pilots.

El jove pilot maresmenc Enric Francisco (KTM), de només 18 anys, va vèncer a la Race of Champions amb una autoritat inesperada. Adscrit a la KTM Academy, Francisco va confirmar a Súria la seva progressió, oferint detalls que evidencien la seva exquisida i alhora agosarada tècnica. Malgrat haver assolit aquesta temporada el quart lloc final al campionat estatal d'enduro, no era previsible que Enric Francisco adquirís un avantatge de 3 minuts i 22 segons sobre el segon classificat, Jordi Quer (Husqvarna). El nou fitxatge britànic de Gas Gas, Danny McCanney, va classificar-se en tercera posició. Rere seu va situar-se una altra jove promesa de l'enduro català, el pilot de Husqvarna Pau Tomás, de 19 anys. La cinquena posició de la Race of Champions va correspondre a Rafa García, tiet de l'actual campió del món de la categoria E2, el surienc Josep García.

Precisament l'absència de Josep Garcia (KTM) en la cursa que decidia el guanyador de l'EnduRoc 2017 després d'haver-se imposat dissabte en l'espectacular Superpole va ser l'aspecte més negatiu de la jornada. Garcia va haver d'absentar-se a causa de la seva obligada assistència a la gala de lliurament de guardons de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) que va celebrar-se, també ahir, al Principat d'Andor-ra i que va aplegar tots els campions de món de les diferents disciplines motociclistes.

La multitudinària sortida de la prova per a pilots de la categoria Amics va ser el segon plat fort del dia, conjuntament amb la presència en aquesta cursa del campió del món de trial del 2004, Takahisa Fujinami (Montesa Honda).

La disputa de la Superpole, la carrera que transcorre per un circuit de 5 km i escaig, situat pels volts de la masia de les Comes,va ser el moment estel·lar de la jornada de dissabte. Josep Garcia (KTM) va vèncer en aquesta prova exhibint una superioritat aclapadadora. Com a preludi de la Superpole van fer-se les curses per a joves pilots, guanyades per Ot Marí, Martí Bañeres, Yago Domínguez i Albert Fontova.