El futbolista del Reial Madrid Marcelo Vieira da Silva ha reconegut avui davant el jutge un delicte fiscal per defraudar Hisenda 490.917,70 euros en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) de l'exercici 2013 i s'ha compromès a consignar aquesta quantitat .

Fonts jurídiques han informat a Efe que Marcelo ha comparegut aquest dimarts durant tot just deu minuts davant el jutjat d'instrucció número 4 d'Alcobendas (Madrid) arran de la denúncia que la Fiscalia va presentar contra ell.

Després d'aquesta diligència, Marcelo haurà de consignar al jutjat la quantitat que se l'acusa, 490.917,70 euros, i a partir d'aquest moment l'Advocacia de l'Estat, la Fiscalia i la seva defensa d'elaborar un escrit de conformitat.

Aquest escrit serà exposat davant del jutge quan es fixi la data per al judici oral i en seu judicial serà ratificat, segons la mateixa font.

El Ministeri Públic acusava el futbolista brasiler de crear una estructura societària per ocultar les rendes percebudes per l'explotació dels seus drets d'imatge.

Amb l'objectiu de buscar "un benefici fiscal il·lícit", el jugador va ocultar en les seves declaracions de 2011, 2012 i 2013 les quantitats cobrades per aquests drets d'imatge.

De fet, després de la declaració de l'exercici de 2013, al setembre de l'any següent Hisenda va retornar a Marcelo 10.258,34 euros.

En el procés, una de les societats que formen part de l'entramat (Chaterella Investors Limited) va obtenir el 2011 i 2012 rendes facturades al Reial Madrid que van ocasionar un perjudici a la Hisenda Pública de 100.476 euros i 101.615, respectivament.

No obstant això, aquestes quantitats són inferiors als 120.000 euros a partir dels quals es considera un delicte contra la Hisenda Pública.

Però en 2013 la societat Birsen Trade, SA va obtenir unes rendes de 1.168764,38 euros "aparentment" derivades dels drets d'imatge del jugador facturades al Reial Madrid, a Adidas ja Panini que no es van ingressar a la base imposable de l'IRPF, cosa que va ocasionar un perjudici a Hisenda de 490.917,70 euros.

Així mateix, informa la Fiscalia que el 20 de febrer de 2015, un cop consumat el presumpte delicte, aquesta societat, "amb la intenció de donar una aparença de realitat a la cessió" dels drets d'imatge ", va presentar una declaració censal per donar-se d'alta a l'Agència Tributària.

La societat va presentar el document en el qual sol·licitava el número d'identificació fiscal (NIF), fixava el seu domicili fiscal a Espanya i assenyalava com a data d'inici de la seva activitat l'1 de juny del 2012.

Conclou la Fiscalia que aquesta societat va presentar en la mateixa data declaracions extemporànies corresponents a l'IVA i l'Impost de Societats.

En aquest últim cas, suposadament va sotmetre a tributació els ingressos obtinguts de l'explotació dels drets d'imatge del denunciat a un tipus de gravamen del 25%, més beneficiós que el 51,3 per cent aplicable en l'IRPF.