El pentatló modern és un dels esports més desconeguts del programa olímpic. Es tracta de la combinació de tir, esgrima, natació, hípica i cursa de camp a través a peu, i a casa nostra va tenir un bon representant amb el santpedorenc Albert Sala, que va estar a punt de participar en els Jocs Olímpics. Aquest diumenge Manresa viurà una modalitat d'aquest esport, però només amb dues proves, l'atletisme i el tir, tot i que aquest amb pistoles làser.

Es tracta de la Laser-run, un esport que té un circuit per tot Catalunya i que viurà el seu debut a la capital del Bages. Ahir se'n va fer la presentació, a càrrec del president de la Federació Catalana de Pentatló Modern, Jesús Sanz, del director tècnic de la federació, Pedro Pablo Pérez, i del regidor d'Esports, Jordi Serracanta.

Aquesta serà la primera vegada que Manresa acull una competició d'aquest tipus i serà la primera prova del circuit català, que completaran les de Sant Boi de Llobregat, Perpinyà i Barcelona.

Cent esportistes de cinc clubs

La competició aplegarà un bon nombre d'esportistes a la zona del Congost. En total, un centenar de competidors pertanyents a cinc clubs catalans: Torredembarra, Valldoreix, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i la Colònia Güell, pertanyent a Santa Coloma de Cervelló.

La competició arrencarà a les deu del matí i durarà fins a dos quarts de dues del migdia, i hi ha diverses categories, que van des dels nou anys de la categoria prebenjamí fins als 22 de la júnior. També hi ha una competició màster per als més grans de 40 anys.

Així, els prebenjamins i els alevins tenen dues curses atlètiques de 200 metres i dues tandes de tir; els infantils, tres curses de 400 metres i tres tandes de tir; els cadets, quatre curses de 400 metres i quatre tandes de tir; els juvenils i els júniors, quatre curses de 800 metres i quatre tandes de tir, i els màsters, tres curses de 400 metres i tres tandes de tir. Durant la matinal hi haurà un taller per tal que el públic assistent pugui fer pràctiques de tir làser.

Per atraure nou públic

El pentatló modern és un esport difícil de practicar per les aptituds i els recursos que fan falta, la qual cosa queda demostrada amb la falta de llicències que hi ha a l'Estat espanyol. Una de les propostes més reeixides dels darrers anys, per tal de fer-ho tot més àgil, és la selecció d'algunes d'aquestes disciplines per generar noves competicions més curtes i àgils, que requereixen menys habilitats dels participants.

D'aquí arrenca la làser-run, una modalitat que combina la cursa a peu i el tir i que ens remet al biatló, però sense neu. D'aquesta manera, es pot començar a practicar des de ben jove i, qui ho sap, és probable que alguns dels seus practicants puguin fer carrera en el pentatló pròpiament dit.