Gairebé sense descans després d'haver assegurat el darrer títol de la temporada passada, el Campionat d'Espanya a l'aire lliure, una prova abans del final del certamen, Toni Bou torna a començar el cicle de cada any. Quan encara no haurà finalitzat el 2017, un mes abans del canvi d'any, el pierenc afrontarà diumenge la primera prova del mundial X-Trial, sota sostre, del 2018.

El Campionat del Món, que havia perdut pistonada les darreres edicions amb una reducció de les proves, s'ha rellançat en aquesta ocasió amb un total de vuit, el doble que la temporada passada. D'aquestes proves, cinc se celebren en territori francès. Sembla que el país veí s'ha adonat de l'espectacle que per a l'aficionat suposa la celebració de trials indoor, molt més fàcils de seguir per al públic que no pas els que es fan a l'aire lliure i també més ràpids, ja que en poques hores s'enllesteixen. Aquesta era precisament una de les idees que ha mantingut Bou en els darrers anys, que el futur del trial va cap a aquesta banda per tal d'aproximar-lo més als aficionats.

Canvi de normativa

A aquest augment de proves també s'hi afegeix un canvi de normativa relatiu a la manera com els pilots es classificaran per a la final. Fins ara, hi havia una fase prèvia de la qual sortien els tres finalistes. A partir d'ara hi haurà tres fases. D'aquesta manera, els nou competidors s'englobaran en tres grups de tres pilots. Els dos primers de cada grup es classificaran per a la ronda següent, una semifinal amb dos grups més de tres competidors. Només el campió de cadascun d'aquests grups obtindrà l'accés a la gran final, un cara a cara entre els dos més destacats del torneig.

Sobre les seves possibilitats a la prova inicial, al Vendespace de La Roche-sur-Yon, a la Vendée, Bou explicava que «comencem el campionat 2018 només un parell de setmanes després d'acabar la temporada 2017. No hem tingut gaire temps de preparar l'X-Trial i, per a aquesta primera cursa, haurem d'estar molt atents per tal de no fallar».

Bou reconeix que «hi ha molts canvis al reglament i el format ha canviat, però, com sempre, caldrà donar el màxim, no es podrà fallar, ja que suposa perdre molts punts per al campionat. Serà el doble de curses, però igualment el format no deixa lloc a l'errada».

Respecte de les curses indoor, el pierenc reconeix que «m'agrada molt, tot i que caldrà veure si tots els canvis introduïts seran bons per al campionat». La intenció és donar més emoció al mundial i no convertir-lo en l'habitual passejada triomfal de Bou.