La dificultat de l'equip de Quique Sánchez Flores per assolir dos resultats positius de forma consecutiva va ratificar-se a Ipurua. Després de l'esperançador triomf signat pels blanc-i-blaus dilluns davant el Getafe, per 1 a 0, ahir els periquitos van perdre amb claredat a Eibar (3 a 1) i van encaixar la sisena derrota en catorze jornades. Per la seva part, els bascos van sumar la tercera victòria consecutiva, un resultat que els permet alllunyar-se de la zona de descens.

El partit va ser aspre i incòmode per als barcelonins, incapacos de fer-se amb el domini del mig del camp i d'arribar amb perill i assiduitat a la porteria basca.

Als cinc minuts de joc va arribar el primer contratemps per a l'Espanyol. Sergio García, amb una lesió muscular, havia de ser substituït per Leo Baptistao. Quatre minuts després s'avançaven els locals en el marcador. Excel·lent servei de falta executat per Arbilla que s'estavella al travesser i Kike García aprofita el rebuig per materialitzar l'1 a 0. Arran del gol encaixat els visitants van reaccionar. Gerard Moreno va encarar en solitari Dmitrovic, però aquest es va lluir i va impedir l'empat. En contraposició, Alejo va actuar amb la fredor pròpia d'un davanter expert per ampliar l'avantatge local, en rebre un servei de Sergi Enrich (min 38).

No va millorar el guió del partit per als catalans a la represa. David López va colpejar amb la bota el rostre de Sergi Enrich (min 67). Jordán no va desaprofitar el penal. Sergi Enrich va dignificar el marcador per a l'Espanyol en marcar en pròpia porteria deu minuts abans de la conclusió del matx.