El Reial Madrid va oblidar per un dia els mals tràngols europeus i les sis derrotes en els darrers partits, entre la competició europea i l'ACB, i va guanyar amb claredat (96-72) l'Herbalife Gran Canària. La victòria li permet mantenir-se líder amb un triomf de diferència respecte del Barça Lassa, que va fer una bona segona meitat per guanyar a Saragossa.

Pel que fa als blancs, ja van marxar al descans amb 17 punts de diferència 53-36, impulsats novament per Luka Doncic, que va finalitzar el partit amb 16 punts. Quatre jugadors més van passar de les deu unitats i, pels canaris, Marcus Eriksson va ser el màxim anotador amb 12 punts, insuficients per plantar cara

Per la seva banda, el Barça Lassa va patir a la primera part contra el Tecnyconta, però un 16-29 en el tercer període va establir les diferències que ja serien definitives. Va ressuscitar Juan Carlos Navarro, autor de 15 punts i de 21 de valoració amb tres triples. Per la banda aragonesa, un altre exblaugrana, Gary Neal, va ser el millor amb 23 punts. Al final, el Barça va vèncer per 86-99.

El tercer classificat és el València, empatat a triomfs amb els blaugrana i que ahir va patir per derrotar a la pròrroga un bon MoraBanc Andorra. Fernando San Emeterio va fer un recital per als valencians i va anotar 35 punts amb cinc triples. El santpedorenc Rafa Martínez només va estar onze minuts a la pista i no va fer cap punt. Per l'equip de Joan Peñarroya van destacar els 22 punts de l'eslovè Jaka Blazic, que no va poder evitar perdre per 89-87.

Derrota del Joventut

Pel que fa al Divina Seguros Joventut, queda a una victòria del descens després de plantar cara, però perdre per 86-74 a la pista de l'Unicaja. Kulvietis va ser el màxim anotador dels verd-i-negres i del partit, amb 17 punts. Pels locals, van destacar els 16 de Nedovic. La Penya queda a un triomf del descens