Nascuda a Santa Coloma de Cervelló, va iniciar-se en el pentatló modern amb només cinc anys. El 2016 va assolir el ceptre continental cadet de làser-run a Solihull (Anglaterra). Actualment és la campiona del món en categoria juvenil.

La seva iniciació en el pentatló modern va ser molt prematura, amb només cinc anys.

Tot i néixer i residir a Santa Coloma de Cervelló, des de ben petita estudio a l'escola Llor de Sant Boi. El pentatló modern és un dels esports que s'impulsen des del centre. El meu primer esport va ser el cros. Quant el meu germà David va desenganyar-se del futbol i va començar a practicar el pentatló vaig seguir la seva estela.

La introducció en les diferents modalitats que conformen el triatló és progressiva?

Sí. Fins als nou anys només es practiquen els esports més físics, la natació i l'atletisme. A partir dels deu s'introdueix el tir amb pistola làser, per desenvolupar la concentració. Dos anys després, l'esgrima amb espasa en la modalitat pull, en la qual els combats es decideixen a un o dos tocs. Als setze anys s'inicia el pentatleta en la doma i, arribada la majoria d'edat, ja pots competir en la prova d'hípica.

Mai ha dubtat, mai s'ha plantejat fer un esport més conegut entre la població?

No. Per què deixar-ho si t'agrada un esport i, a més, guanyes? L'estiu del 2014 vaig ser novena als europeus infantils celebrats a Barcelona. Llavors vaig ingressar a la Blume i, un any després, tots els pentatletes becats vam concentrar-nos al CAR de Sant Cugat. Ara hi residim tretze joves pentatletes.

Les seves marques milloren any rere any. Es veu competint en uns Jocs Olímpics?

Si mantinc l'actual progressió és un objectiu a l'abast. De moment ja he participat en unes olimpíades juvenils a escala continental, en dos europeus i en dos campionats del món.