Aleix Duran tenia clar el diagnòstic del que havia succeït ahir al Nou Congost. «Ha estat un tema emocional. Ens ha passat dues vegades, a Lugo i aquí, i a tots dos llocs hem perdut. N'hem d'aprendre» per al futur. Es referia a les accions que havien provocat que els seus jugadors es descentressin i «hagin deixat de fer les coses que havíem fet bé fins aleshores i les que hem de fer». Entre aquestes, va destacar «l'agressió a Trias en el segon quart», en referència al cop de colze rebut de part de Sergio Olmos. Per a Duran, «si per guanyar el Manresa s'ha de fer això, endavant, però no pot ser que a un jugador com Jordi Trias, que ha estat escollit el millor de la lliga, no li tinguin respecte. I avui no n'hi han tingut».

Més enllà d'aquesta situació, Duran va veure «un inici de partit en el qual hem fet les coses que havíem parlat que li podien fer mal al Corunya. Al final del primer quart hem tingut onze punts de diferència. A partir d'aquí, els àrbitres han establert un nivell de contacte físic al qual no ens hem sabut adaptar i tot això ens ha trastocat. hem entrat en batalles individuals i hem deixat de fer coses que fèiem bé».

Al descans «hem mirat de canviar-ho, però les sensacions no eren bones. El fet de jugar a casa, quan el públic ha començat a fer la seva feina, ens ha permès mantenir-nos amb possibilitats, però ells ja estaven còmodes i han jugat millor al final i per això se'ls ha de felicitar». Per a l'entrenador «tot el que ha passat ha estat un problema emocional nostre. Aquest és un equip que està creixent i li falta maduresa».

Per la seva banda, el tècnic visitant, Gustavo Aranzana, es va mostrar molt satisfet per la victòria «davant d'un rival d'enorme qualitat. Hem intentat jugar parant els seus elements més destacats, com Álvaro Muñoz en el tir, i igualant la seva capacitat en el rebot. Al final, en atac, hem trobat bons tirs oberts, gairebé tots sense ningú davant gràcies als bloqueigs». Respecte als tirs lliures fallats per l'ICL, «no sé si és perquè s'han descentrat gràcies a la nostra feina, però nosaltres també n'hem fallat a l'inici. Per sort, al final, no».