El Barça afronta aquest vespre la sisena i última jornada de la fase de grups se la Lliga de Campions sense cap objectiu esportiu, ja que està classificat per a vuitens com a primer, mentre que l'Sporting de Portugal encara té opcions de passar: per fer-ho haurà de gua-nyar al Camp Nou i esperar una ensopegada de la Juventus al seu estadi davant l'Olympiacos.

Al blaugrana, amb els deures fets, només els queda l'honor de sumar un triomf, o no perdre, per mantenir la ratxa d'equip invicte des que es va posar en marxa tant a la lliga com a la Champions. Per fer-ho, però, necessitarà confiar en un eix de la defensa nou per la lesió de Samuel Umtiti: Piqué i Vermaelen són els únics centrals sans de què disposa Ernest Valverde. I el tècnic hi confia.

«Mai no he jugat de central», va dir ahir Sergi Robert, el jugador més polivalent de la plantilla. El català va deixar clar que ni en els entrenaments ha provat de jugar en aquesta demarcació, encara que va dir que està obert a tot i que és qüestió d'assajar-ho, però que «es tracta d'una posició molt delicada i cal estar molt preparat».

Sergi Roberto va destacar com n'és d'important la baixa d'Umtiti: «No és bona per a nosaltres, però tenim una plantilla molt àmplia i, si ell no hi és, tenim altres que donaran el cent per cent. Jo de central no m'hi veig, hi ha companys que ho poden fer molt bé».

El migcampista de Reus també va deixar entreveure que la seva renovació amb el Barça «va per bon camí». Sergi Roberto acaba contracte el juny del 2019 i ahir va deixar clar que difícilment es mourà. «Sempre he dit que sóc culer des de petit. Ens posarem d'acord», va subratllar.

Tampoc és probable que Sergi Robert jugui avui al mig del camp. Podria descansar, com ho farà el capità blaugrana, Andrés Iniesta, que es perdrà aquest partit per uns problemes musculars, mentre espera veure si les molèsties no li impedeixen jugar el cap de setmana contra el Vila-real. I serà molt probablement el mig del camp on avui hi haurà més rotacions.

El rival busca una gesta

Per la seva banda, l'Sporting arriba al Camp Nou en el seu millor moment de la temporada i espera aprofitar aquest ímpetu victoriós i sorprendre els blaugrana: imbatut a la lliga, l'equip portuguès té assegurada la presència a la Lliga Europa i confia donar la campanada per passar a vuitens.