El Comitè Olímpic Internacoinal (COI) va decidir ahir permetre als esportistes russos participar als Jocs Olímpics d'hivern de Pyeongchang, que es duran a terme el proper mes de febrer, tot i que amb bandera neutral, després de suspendre el Comitè Olímpic Rus per dopatge d'estat. Segons va informar el COI en un comunicat, «s'ha decidit suspendre el Comitè Olímpic Rus amb efectes immediats, així com convidar de manera individual els seus atletes a participar en els Jocs de Pyeongchang sota el nom «Atletes Olímpics de Rússia sota la bandera olímpica», segons va informar el COI en un comunicat.

L'executiva de l'organisme, reunida a Lausana, va prendre aquesta decisió després de conèixer els resultats de l'informe Schmid, que investiga el dopatge d'estat a Rússia.

El COI va establir prohibicions, com ara que no podran acreditar-se directius de l'equip olímpic en els Jocs de Sotxi del 2014, tampoc funcionaris del ministeri d'Esports rus i, expressament, exclou l'aleshores ministre d'Esports, Vitali Mutkó, actual viceprimer ministre i president del Comitè Organitzador del Mundial de Futbol de Rússia 2018.