A la medalla d'or aconseguida en la primera jornada, en els 100 esquena, Núria Marquès, nedadora de Castellví de Rosanes, ha sumat dos metalls més en els Campionats del Món de Natació adaptada que se celebren a Mèxic. En la tercera tanda de proves, Marquès es va penjar un altre or, en els 200 estils, amb un temps de 2'40''75; una prova força igualada fins que Marquès es va distanciar de les seves rivals en el relleu d'esquena i va poder mantenir la distància en la braça i fins i tot ampliar-la en la darrera piscina, i es va classificar campiona davant de la xinesa Xu Jialing.

La prova més esperada de la tercera jornada d'aquest campionat del món era el cara a cara entre Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu) en els 100 lliures de la categoria S9, en la qual competeixen ambdues. Gascón es va imposar en un final molt igualat a una Marquès que no li va posar les coses fàcils tot i que la millor sortida de Gascón va ser pràcticament definitiva en el resultat final. El temps de la gua-nyadora va ser d'1'03''07 per 1'03''52 de la castellvinenca. D'aquesta manera, Sarai Gascón es va proclamar campiona mundial per quarta vegada als 25 anys. En el cas de Marquès ja acumula tres metalls i encara ha de disputar tres proves més, entre aquestes els 400 lliures, de la qual és la vigent campiona paralímpica.

Els aficionats a la natació poden seguir els campionats al portal LaLiga4Sports amb les sessions matinals de les 4 a les 6 de la tarda (hora a casa nostra) i de 2/4 d'1 a les 4 de la matinada. També Eurospot ofereix un resum diari de gairebé una hora de durada a 2/4 de 9 del vespre i Teledeporte emet un espai de cinc minuts poc després de les 3 de la tarda.