L'eliminatòria entre el Chelsea i el FC Barcelona és la que té més possibilitats de donar-se als vuitens de final de la Lliga de Campions, segons el prestigiós compte de Twitter de Mister Chip (@2010MisterChip), que fa sempre abans de cada cita d'aquest tipus. Segons aquests comptes, hi ha el 43,7% de possibilitats que els dos equips s'enfrontin. De fet, al Chelsea només li poden tocar tres equips, els blaugrana, el París Saint-Germain i el Besiktas. Aquests dos conjunts només tenen el 28,1% de possibilitats que els toqui el Chelsea.

El motiu d'aquests resultats és el condicionament que hi ha pel fet que quatre equips anglesos, el Tottenham, el Liverpool, el Manchester City i el Manchester United, han estat primers de grup, però no es poden enfrontar al Chelsea pel fet de pertànyer a la mateixa federació. Els londinencs tampoc no poden aparellar-se amb la Roma, ja que va ser el primer classificat del seu grup a la primera fase del torneig.

Pel que fa al Barça, li poden tocar quatre equips més, però en cap dels casos les possibilitats són tan altes com contra el Chelsea. Es tracta del Xakhtar Donetsk i del Basilea (14,5%) i del Porto i del Bayern de Munic (13,5%). Els bavaresos i el Chelsea són els dos equips que volen evitar els blaugrana a causa del seu potencial.

El Madrid no ho té tan clar

Pel que fa al Reial Madrid, té sis possibles rivals. Quatre d'ells, el Manchester City, el Manchester United, la Roma i el Liverpool, tenen el 18,8% de possibilitats d'enfrontar-se als blancs. En tenen menys els altres dos, el París Saint-Germain i el Besiktas (12,8%). Pel que fa al tercer equip de la lliga espanyola, el Sevilla, els comptes són semblants, però canvia el Livepool, que era al seu grup a la primera fase, pel Tottenham, que era al del Reial Madrid.

Pel que fa al Manchester City de Pep Guardiola, segons aquests comptes té més possibilitats de veure's les cares amb el Reial Madid, la Juventus o el Sevilla, amb l'esmentat 18,8%. Els citizens tenen el 15,3% de possibilitats de jugar contra el Basilea i el 14,8% de trobar-se al camí el Bayern o el Porto. La solució de tot plegat la tindrem en el sorteig de dilluns.