Com a colofó d'una setmana altament anormal, el Cadí rep aquest migdia (13.30 h al Palau Municipal d'Esports de la Seu) un dels equips més forts de la Liga Femenina Día. Les urgellenques intentaran fer el cor fort i «ajuntar-nos més que mai», en paraules del tècnic, Bernat Canut, per mirar de batre l'Star Center Uni Ferrol. Si les noies de la Seu són quartes per la cua amb quatre victòries, les gallegues empaten amb el Girona en el segon lloc amb el doble de triomfs. El Cadí, malgrat totes les dificultats i sense les fugides Macarena Rosset i Andrea Boquete, pretén treure petroli d'on sigui. Les urgellenques tindran el debut d'Oma, que arriba de Girona.

Contra un bon equip

Bernat Canut té clar que «el Ferrol és un bon equip, amb jugadores de molt talent i que despleguen un joc difícil de defensar i molt efectiu. D'aquí les seves victòries». L'equip que entrena Lino López és basa en un cinc potentíssim format per Rachael Vanderwal, Jamie Weisner, Alexis Prince i dues internacionals espanyoles: María Pérez Araujo i Bea Sánchez. En altres circumstàncies, amb més efectius, les de la Seu premerien l'accelerador. Aquesta vegada serà lleugerament diferent. «Hem de buscar ritme de partit i saber llegir quan respirar. Tenim nou jugadores disponibles, de les quals quatre són interiors i una exterior acabada d'arribar. Per tant, no tenim una rotació general per a totes les exteriors».

L'acabada d'arribar és l'ala egarenca cedida pel Girona Helena Oma. «Ha fet els primers entrenaments amb nosaltres i ens ha d'aportar molt treball. Ara ha de canviar la mentalitat», explica el tècnic del Cadí la Seu, que afegeix que Oma «ha d'entrenar durament per ajudar l'equip als partits, ja que jugarà». I és que a Fontajau pràcticament no ho feia. Canut vol mirar de girar full al capítol de l'escapada de les dues jugadores argentines. «La veritat és que ens ha agafat bastant per sorpresa. Ens sap greu perdre aquestes dues peces, però això no pot fer res més que ajuntar-nos».