El Centre Excursionista de la Comarca del Bages farà dijous la presentació de la nova temporada d'esquí de muntanya. Serà a les 8 del vespre al local social de l'entitat, al carrer d'Urgell, 16.

El calendari d'activitats contempla diferents sortides i cursets fins a l'11 de maig, quan es farà el sopar de final de temporada. La primera sortida està programada per al diumenge 17 de desembre, amb una sortida de pràctiques en una zona per concretar; el diumenge 21 de gener, travesa al Pas de la Casa-Pic d'Envalira-Campcardós; el diumenge 18 de febrer, circular des del col de Puymorens; el dissabte i diumenge 10 i 11 de març, travessa a les valls de Gerber i Cabanes; i el dissabte i diumenge 21 i 22 d'abril, descens per Coma les Bienes.

Pel que fa als cursets, es farà el de tècniques de descens, amb la presentació el dijous 11 de gener i activitats, amb dos nivells, amb dues jornades a combinar, els dies 13, 14, 27 i 28 de gener i 10 i 11 de febrer, en tots els casos a l'estació d'esquí de Grandvalira.

Pel que fa al curs d'esquí de muntanya de nivell I (iniciació), tindrà la presentació i primera xerrada el dijous 22 de febrer. Seguirà amb quatre pràctiques els dies dissabte 24 de febrer a Granvalira (amb la segona xerrada), diumenge 25 de febrer al Circ de Pessons (Montmalús), el dissabte 3 de març al pla de Beret (amb la tercera xerrada) i el diumenge 4 de març, també al pla de Beret, amb el dinar de cloenda. El curs d'esquí de muntanya nivell II (perfeccionament) serà presentat el dijous 5 d'abril amb la primera xerrada. Les quatre pràctiques de tècnica i tàctica d'ascens i descens, i progressió en neu i en terreny mixte, seran el 7 (Grandvalira), 8 (zona el Castellar), 14 (vall de Paderna) i 15 d'abril (glaciar de la Maladeta), amb dues xerrades més.

I el curs d'esquí de muntanya de nivell III (esquí en geleres) s'iniciarà el dimecres 25 d'abril amb la presentació, primera xer-rada i sortida el divendres 27 d'abril i activitats el 28, 29 i 30 d'abril, entre la zona Grands Mulets, zona Col du Dome i zona Mer de Glace, amb pràctiques d'encordament, ascens i ancoratges en gel. La tornada serà l'1 de maig.