Jornada de sorpreses i ensopegades dels equips punters de la LEB Or. El líder Breogán i el Prat es mantenen al capdavant malgrat les seves respectives derrotes: els gallecs a la pista de l'Araberri (97-91) i els catalans amb el Melilla (70-73). Uns resultat que estrenyen encara més la part alta de la classificació: entre el líder i el sisè classificat, l'Oviedo, només hi ha tres partits de diferència; i l'ICL ja s'ha vist superat pel Melilla i cau fins la quarta posició.

Cronològicament, la primera derrota d'un dels colíders es va produir al Prat: el conjunt local va caure davant el partidàs de Dani Rodríguez. El base del Melilla va resultar letal, amb 29 punts, i va conduir el triomf dels visitants després d'una pròrroga en un partit d'escassa anotació.

A Vitòria, en canvi, hi va haver molts punts entre l'Araberri i el Breogán, que va enllaçar la segona derrota seguida. Wintering, amb 28 punts, i John Dee, amb 23, van ser els artífexs del triomf del conjunt basc. Al Breogán, Ricardo Uriz va anotar 22 punts, el navassenc Salva Arco, 13, i el terrassenc Guille Rubio, 12.

I entre els equips que comencen a pressionar l'ICL per darrere, a més de l'Oviedo, hi ha el Valladolid, que no va fallar davant el Tau Castelló (90-73). I més enrere hi ha dos grans grups d'equips, un en el qual tenen sis victòries i un altre en què en tenen cinc. I a la cua continua ensorrant-se l'Ourense, el proper rival de l'ICL, diumenge al Nou Congost: ahir va perdre a la seva pista amb el Palència (71-74).