El París Saint-Germain és un equip que té pressa, que necessita per tots els mitjans triomfar a Europa. I per aconseguir-ho no ha dubtat a posar cap per avall el mercat futbolístic fitxant Neymar del Barça i pispant al Reial Madrid l'anhelat Kylian Mbappé, els dos jugadors més cars de la història.

Ara, el destí ha volgut que PSG i Madrid s'enfrontin als vuitens de final de la Lliga de Campions: cara a cara entre el club que va posar de moda l'adjectiu galàctic i el club que aspira a ostentar aquesta condició. Cap nou ric ha fet més que el PSG per trastocar la jerarquia del futbol europeu que representa millor que ningú el Reial Madrid, guanyador de 12 Copes d'Europa, incloses les dues últimes.

El president, Nasser al-Khelaïfi, que va arribar amb la paciència com a bandera, ha anat abandonat aquest discurs i ja té pressa. Ahir, després del sorteig, Al-Khelaïfi va assegurar que el seu equip «ha d'estar preparat per enfrontar-se a tots els rivals, i ho estarà».

I el seu entrenador, Emery, no s'arrauleix. «No crec que haguem tingut el pitjor sorteig possible. Tenim el nivell per afrontar-los. La Lliga de Campions consisteix a mesurar-se als millors. Estem contents de desafiar», va dir el tècnic basc al canal de televisió Bein Sports.

Neymar, de viatge al Brasil

Unai Emery també va confirmar ahir que va donar permís a Neymar per anar al seu país: «Em va trucar dissabte al matí per dir-me que tenia un assumpte important amb la seva família i per demanar-me si el club i jo estàvem d'acord per deixar-lo anar al Brasil. Era important per a ell. La part humana és important, de vegades la feina passa a un segon pla».