El jugador del FC Barcelona i capità de la selecció argentina, Leo Messi, confia que, tal com va argumentar el seleccionador del seu país, Jorge Sampaolo, el futbol estigui en deute amb ell i, a Rússia 2018, li doni el Mundial que no ha aconseguit fins ara. Messi, en manifestacions fetes al web oficial de la FIFA, va reconèixer que «ho vaig sentir. I també m'ho va dir en persona. Que què en penso? Que tant de bo que el futbol m'ho pagui!».

Messi encara recorda la final del darrer Mundial, en què Argentina va caure a la pròrroga contra Alemanya amb un gol de Mario Götze. «No sé si [la ferida] sanarà algun dia. Crec que s'haurà de conviure amb el que va passar, quedarà sempre aquí. El Mundial és un record molt bonic i a la vegada molt amarg per com va acabar, per com va passar tot», segons el davanter argentí.

Una altra oportunitat

A Rússia, Messi tindrà una oportunitat de revenja, tot i que la seva selecció va estar a punt de quedar fora del Mundial. Va ser un triplet contra Equador a Quito el que va permetre a l' albiceleste classificar-se per al campionat. «Quedar fora del Mundial hauria estat un cop molt dur, primer per a nosaltres, per al grup, i per a mi personalment. No sé com hauria reaccionat a aquest cop. Ni com s'ho hauria agafat la gent d'Argentina, haver quedat fora de Rússia hauria estat un moment històric dels més dolents per al país». En aquest sentit, va posar com a exemple l'eliminació de Xile, el guanyador de les dues últimes Copes Amèrica, perquè els aficionats «es facin una idea de com de difícil són les eliminatòries sud-americanes».

Tot i les dificultats, segons Messi, Argentina arribarà bé a la cita mundialista. «Venim de quatre partits oficials amb un tècnic nou, però després del partit contra Equador la selecció serà una altra, creixerà. Argentina deixarà anar tota aquella tensió i aquella por que tenia per jugar aquell partit i pel risc de no aconseguir l'objectiu. Canviarà molt».

Per fer-ho, primer haurà de superar el grup D del campionat, amb Islàndia, Croàcia i Nigèria. Dels nòrdics, Messi va dir que «poden semblar fàcils, però són durs i ordenats darrere». Dels croats, «et deixen jugar més, però tenen grans jugadors», i dels nigerians, «són imprevisibles, no tenen terme mitjà» en el rendiment que ofereixen.