El Barça afronta avui el seu dar-rer partit del 2017 al Camp Nou, davant el Deportivo. Els homes d'Ernesto Valverde encaren el matx amb l'objectiu d'aconseguir els tres punts per refermar-se en el lideratge de la lliga. Tot fa pensar que Valverde donarà descans a Sergio Busquets per tal que pugui afrontar el clàssic davant el Madrid. I és que el de Badia del Vallès està a una groga de la suspensió.

Per la seva banda, el Deportivo de Cristóbal Parralo, exjugador del Barça i l'Espanyol, entre d'altres, visita el Camp Nou amb il·lusió i positivisme després de puntuar-hi en dues de les seves tres últimes visites. Mentre que els d'Ernesto Valverde arriben de guanyar al Vila-real (0-2), fomentant els seus bons resultats en una gran fiabilitat defensiva. I és que en els darrers quinze partits només han encaixat set gols, en bona part, gràcies a Ter Stegen.

Davant els gallecs, Valverde recuperarà el capità Andrés Iniesta i també l'argentí Javier Mascherano. L'extremeny, però, va afirmar en roda de premsa que la seva presència en el terreny de joc no és segura. Tot i això, Iniesta té molts números de ser titular davant la més que segura absència de Sergio Busquets a la medul·lar. El seu substitut podria ser Ivan Rakitic i Sergi Roberto podria tornar al mig del camp. L'altre dubte serà qui acompanyarà Leo Messi i Luis Suárez en l'atac. El més probable és que l'escollit sigui Paco Alcácer, atès al seu gran estat de forma, malgrat que podria ser Paulinho des de la mitja punta qui acompanyi als dos atacants.

El Barça acumula sis victòries com a local i un empat, precisament cedit en el darrer partit, contra el Celta (2-2). En les últimes tres temporades, el Deportivo ha aconseguit dos empats al Camp Nou i va ser golejat en la temporada passada (4-0).

Tot i aquest negatiu precedent, els homes de Parralo afronten el partit amb bones sensacions i amb el seu davanter talismà a l'estadi blaugrana, Lucas Pérez. El corunyès ha marcat en les dues vegades que ha trepitjat la gespa del Camp Nou i avui tornarà a ser el referent ofensiu davant els blaugrana. Per contra, Parralo no podrà tindrà disponible Florian Andone, absent per molèsties als adductors.