En la divuitena jornada de la Premier League anglesa, el Chelsea, rival del Barça als vuitens de la Champions, es va imposar amb un solitari gol de Marcos Alonso al Southampton, en una victòria patida que val tres punts importants per seguir a la zona alta de la classificació. Morata i Cesc Fábregas van veure el partit des de la banqueta i el seu equip ho va notar, especialment amb l'absència del primer.

Precisament en la part alta de la taula s'hi troba des de l'inici de la temporada el Manchester City de Pep Guardiola. Ahir es va desfer per 4-0 d'un rival d'entitat com és el Tottenham, mostrant un cop més que no té rival a la lliga. Gündogan de cap a la primera part, i De Bruyne i Sterling, per doble partida, al segon temps van ser els autors dels gols en la golejada citizen a un Tottenham desbordat.

Per la seva banda, l'Arsenal va repetir el guió del Chelsea en un triomf per la mínima davant el Newcastle. Una genialitat d'Özil va permetre als londinencs apropar-se a la zona Champions. L'alemany va marcar un gran gol de volea amb l'esquerra per donar la victòria al seu equip després de tres jornades sense guanyar. El triomf de l'Arsenal deixa el Newcastle en una situació delicada. Els magpies acumulen quatre der-rotes consecutives i nou jornades sense guanyar, fet que els apropa al descens.

La jornada d'ahir es va completar amb tres partits més. Brighton i Burnley van empatar a zero en un duel molt disputat. El Watford va tornar a caure, aquesta vegada golejat pel Huddersfield. Els locals van ser superats des de l'inici en un partit sense gaire història. Mentre que el West Ham United va necessitar la millor versió de Javier 'Chicharito' Hernández als darrers minuts per derrotar l'Stoke City 0-3 i abandonar així el descens.

Avui és el torn del Manchester United, que visita el camp del West Bromwich Albion (15.15?h). Els de Mournho estan obligats a guanyar per seguir el rastre del City. El Liverpool també juga avui, vers el Bournemouth (17.30 h)