La vilomarenca Melania Sorroche va ser ahir a la matinada, durant deu minuts, campiona continental de la Unió Europea de Boxa (EBU) de pes gall. No van permetre que ho sigués més estona. La púgil bagenca va haver de tornar el cinturó després d’haver estat proclamada campiona en un combat en què va ser netament superior a la seva adversària, la gal·lesa Ashley Brace, qui, a més, competia a casa, a Newport. Però en una maniobra fosca i bruta, un dels tres jutges va dir que s’havia equivocat en comptar els punts i el combat va ser declarat nul de manera tan sorprenent com vergonyosa.

Superioritat manifesta

El combat, que s’uneix a un parell més d’anteriors a Veneçuela en què Sorroche i el seu equip també van denunciar que les puntuacions no havien estat netes, es va emetre en directe per televisió. El canal esportiu Gol en va fer la retransmissió divendres a la nit, en obert, i tothom va poder observar que, durant deu assalts, la lluitadora catalana, coneguda com la Chony, va dominar una rival a la qual va salvar la campana en més d’una oportunitat.

Un cop acabada la pugna, es va anunciar que dos dels jutges havien donat com a guanyadora Sor-roche i un de sol, Brace. Aquest darrer va atorgar un irreal resultat de 97-93 que no s’aguantava per enlloc. Els altres dos es van decantar per la bagenca per 96-94 i 96-95, respectivament. Deu minuts després del final del combat, però, el polonès Leszek Jankowiak va informar que les seves notes no eren correctes i que, en realitat, el resultat era d’empat a 95. Per tant, el combat va ser declarat nul.

En un missatge que va fer públic en acabat per les xarxes socials, Sorroche va explicar que «el combat ha estat nul perquè les cartolines ho han determinat així. Gràcies a tota la gent que m’ha felicitat per la meva victòria, tot i que no he pogut guanyar del tot. Ara a pensar en la propera».

La derrota de la púgil catalana, que va ser molt millor que la seva rival a partir del cinquè assalt, ha estat denunciada per diversos llocs web especialitzats en boxa, com ara aebox.org, que relata que «la EBU naufraga per totes bandes i l’indecent robatori als vestidors no fa més que posar de manifest el nivell de corrupció existent al màxim organisme de la boxa europea, que passa pel seu pitjor moment i no té cap credibilitat». Ara caldrà esperar si la bagenca Melania Sorroche aspira a competir per conquerir el títol que se li ha escapat.