Tot i la precària situació a la classificació, el tècnic del Rio Ourense Termal, Gonzalo García de Vitoria, explicava en la prèvia del partit del Nou Congost que «encara que l'equip potser no té tanta espurna com setmanes enrere, ja que les derrotes cada cop pesen més, viatgem amb moltes ganes de guanyar i de competir contra un equip excel·lent, fet per a l'ascens». En un discurs habitual en tots els adversaris, García recordava que «parlem d'un equip amb una llarga trajectòria a l'ACB i el Nou Congost és una plaça històrica».

Dels manresans, el tècnic basc destacava la parella de bases, sense conèixer encara la baixa de Gintvainis, i també «el fet que hagin recuperat per a la competició Álvaro Muñoz, la qual cosa desmostra les seves aspiracions». Amb qui es va desfer en elogis va ser amb Jordi Trias, al qual va qualificar com un jugador «que ho fa tot bé i és una delícia veure'l».

Del seu equip, va reivindicar la millora en el rebot i també en la defensa, va desitjar jugar una segona part com la de la setmana passada davant del Palència, en què va estar a punt de remuntar 25 punts, i va lamentar la baixa del base Alberto Maura, lesionat a un genoll i que es pot perdre un mes i mig de torneig. En canvi, l'Ourense recupera l'ala lituà Rokas Uzas, «al qual li falta ritme, però que ja no té dolor al genoll. Ha entrenat bé aquests dies i estarà a punt per jugar».