L'atletisme berguedà va contribuir a la lluita contra les malalties infeccioses, tema de La Marató de TV3 d'enguany, amb 751,34 euros. Aquesta és la recaptació neta de la quarta edició de la cursa i la caminada nocturnes al santuari de Queralt, organitzades la vesprada de dissabte per l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.

La cursa va aplegar una quarantena de corredors, que, amb finalitats solidàries, van recórrer un espectacular circuit de 13,8 km i un desnivell positiu de 863 metres, amb sortida i arribada a la plaça de Sant Pere de Berga.

Un recorregut que va permetre als atletes gaudir d'unes espectaculars vistes nocturnes de la capital berguedana des de les alçades, lluint il·luminada amb la típica decoració nadalenca. Carlos Ramírez va imposar-se en categoria masculina, seguit de Nil Corominas i Marc Cunill. Pel que fa a les fèmines, la guanyadora va ser Laia Gonfaus. Clàudia Roca va assolir el segon lloc, mentre Martina Gonfaus va classificar-se en tercera posició.

La caminada nocturna va tenir una requesta similar, una quarantena de caminants, que van enfilar dreceres durant 8,5 km, a més de superar un desnivell de 508 metres. L'inici i el final de la passejada van situar-se, també, a la plaça que acull el consistori.

El caràcter estrictament participatiu de la caminada va propiciar que, tal com és habitual, no s'establís cap mena de registre classificatori.

La participació total va situar-se en vuitanta-tres persones, una xifra lleugerament inferior a la dels darrers anys. Jordi Massaguer, president de l'AE Mountain Runners, ho va atribuir «a les baixes temperatures». En finalitzar la prova, corredors i caminants van compartir berenar i vi calent. La solidaritat i el compromís amb La Marató van tornar a prevaler.