El lloable interès de dues entitats manresanes per contribuir a la recaptació de La Marató de Tv3 va restar enlloc de sumar, ahir, a Manresa. Un fet previsible si constatem que a la capital del Bages van organitzar-se dues proves atlètiques de similars característiques, és a dir, que tan podien fer-se corrent com caminant, el mateix dia, a la mateixa hora, les 11 del matí, i amb idèntica finalitat.

La coincidència de la catorzena edició de La Cursa per la Vida, organitzada any rere any pel Club Atlètic Manresa, i de la primera cursa o caminada per l'entorn del Parc de la Sèquia, auspiciada per les Piscines Municipals de Manresa i el Parc de la Sèquia, ambdues marques pertanyents a Aigües de Manresa SA, va registrar una participació conjunta de 372 esportistes, una xifra molt similar als 360 atletes que el 2016 van cór-rer en La Cursa per la Vida.

Però l'aportació econòmica neta conjunta a La Marató de TV3 va reduir-se de forma significativa, en més de 1.600 euros. Així, enguany, la recaptació d'ambdues proves per la lluita contra les malalties infeccioses suma només 2.405 euros, mentre que ara fa un any La Cursa per la Vida va aportar més de 4.000 euros. L'atletisme i la solidaritat manresanes van viure ahir un episodi gens edificant i que no hauria de repetir-se.La Cursa per la Vida més trista

La tradicional cursa o caminada solidària gestionada pel CAM va batre el rècord negatiu de participació. Només 138 participants van aplegar-se al segon tram del passeig Pere III per recórrer un circuit solidari de 5 km, el qual finalitzava a la plaça de Crist Rei.

Jan Bayona (Avinent CA Manresa) va imposar-se en categoria masculina amb un temps de 16' i 38'', seguit per l'independent David Clavel, a només 14 segons. En tercer lloc va situar-se el veterà Xavi Martínez (Avinent CA Manresa), que va completar el recorregut en 17' i 01''.

Tres atlestes del CAM van conformar el podi femení. Berta Estragués va vèncer en aturar el cronòmetre en 19' i 19''. Jennifer Baeza va ser segona amb un registre de 20' i 33'', mentre la joveníssima Judit Martínez va assolir la tercera posició final, amb un meritori temps de 21' i 37''. Una altra 'jove' va tancar la classificació. Acompanyada del seu gosset, un Jack Russell de nom Milo, Victorina Posa, de 72 anys, va completar el circuit en 1 hora, 3 minuts i 29 segons, segellant així el seu compromís solidari. La Cursa per la Vida va recaptar 1.235 euros per a La Marató.

Solidaritat al voltant de l'Agulla

La prova que recorria l'entorn del Parc de l'Agulla dissenyada pels gestors de les Piscines Municipals de Manresa i el Parc de la Sèquia oferia, en la seva primera edició, un recorregut de 5,5 km per fer caminant i un circuit de 12 km per als corredors. La primera de les opcions va atraure més de dues-centes persones, mentre una trentena van córrer fins als aiguamolls de la Bòbila i la font de la Riereta, abans de retornar a l'Agulla. La participació total va quantificar-se en 234 esportistes, que van aportar 1.170 euros a la lluita contra les malalties infeccioses.