Ángel María Villar, suspès com a president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant un any, va assenyalar ahir el Consell Superior d'Esports (CSD) com «l'únic responsable que Espanya es pugui quedar sense Mundial i el que fa incomplir la normativa de les federació internacional».

Villar, que va comparèixer en una conferència de premsa per desmentir «de manera categòrica i absoluta» qualsevol influència seva en el fet que la FIFA pugui prendre mesures sancionadores contra Espanya per ingerència governamental, va assegurar que «els poders públics d'aquests estats respecten escrupolosament l'autonomia de les federacions».

El president suspès de la Federació Espanyola va enumerar les ingerències del govern a l'RFEF, com la seva suspensió temporal per la comissió directiva del CSD, «quan era a la presó». Entre aquestes, es va referir a la pretensió de José Ramón Lete (president del CSD) que «s'anul·lin les eleccions a l'assemblea general en sol·licitar la revisió de la decisió del Tribunal Administratiu de l'Esport».

Villar també va dir que «el president del Govern va fer l'altre dia unes declaracions meravelloses. Sé que és molt capaç però m'ha sorprès que sàpiga de tot». I va afegir amb ironia que si torna a presidir l'organisme citarà Rajoy «perquè sigui ajudant del seleccionador Julen Lopetegui.