La Sant Silvestre Manresana s'avança al proper dimarts, coincidint amb la diada de Sant Esteve. La setena edició de la prova que organitza el Cube, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, tindrà una significació especial, ja que serà en record de Dolors Garcia, monitora del propi Cube (anteriorment del Viasport) i esportista molt estimada a la comarca (havia fet d'animadora del Bàsquet Manresa), que va morir en un accident mentre practicava ciclisme el dia de Sant Joan, a la carretera dels Rasos de Peguera.

Abans de l'inici de la cursa, es farà un acte simbòlic en la seva memòria, amb la participació d'alguns alumnes i professors de l'escola Joncadella de Sant Joan, a la qual estava vinculada com a professora d'educació física, i del grup de running de la pròpia Dolors, que portava des de fa anys amb sortides cada dijous des del Cube. Així mateix, s'establirà un premi nou per homenatjar cada any algun dels valors que cultivava la Dolors. Enguany, aquest reconeixement serà entregat pel seu pare, el Josep Garcia.

La cursa tindrà la seva sortida a les 11 del matí des del Cube (car-rer Agustí Coll, 18). El recorregut serà pràcticament el mateix de les edicions anteriors, de cinc milles (uns vuit quilòmetres). L'organització té diferents espònsors, destacant el d'Autotransversal. Les inscripcions es poden fer fins al dia 24 al mateix Cube i també per internet ( cube.cat) i en altres gimnasos de Manresa i la comarca. En aquest sentit, Lluís Serracarbassa, director del Cube, destacava ahir en la presentació «la disposició que hi ha hagut per part del Vela, el Gimbe, el Nat's i l'Ateneu, que s'han prestat a col·laborar en aquest memorial». També el mateix dia de la prova es podran fer inscripcions al preu de 20 euros (abans val 14 euros per als abonats del Cube i 16 per als que no ho són). Respecte al canvi de data, Lluís Serracarbassa va comentar que «sempre la solem fer el darrer diumenge de l'any. Aquesta vegada, com que la Dolors el dia de Sant Esteve solia fer esport pujant el Collbaix, vam pensar que seria una bona data. A més, no hi ha comerç obert i ens facilitat molt les coses. Si funciona, ho deixarem sempre per aquest dia».

El regidor d'esports de l'Ajuntament Jordi Serracanta va comentar que «una bona manera d'acabar l'any és fent esport. La Sant Silvestre ja podem dir que és una cursa clàssica a Manresa».

Pel que fa a la participació destaca la presència de l'Oussama Chouati (vencedor cinc cops) i de la Txell Calduch, que hi serà per primer cop, a més a més dels germans de la Dolors (Eli i Eloi) i la seva parella Mario Torres.