L'Espanyol rebrà aquesta nit (21.30 hores, BeIN La Liga) l'Atlètic en un moment crític, amb l'equip tocat anímicament, a prop dels llocs de descens i amb el projecte i l'entrenador, Quique Sánchez Flores, qüestionats per un sector de l'afició. Els blanc-i-blaus han signat una victòria, un empat i quatre derrotes en els seus últims compromisos de lliga, amb sensacions poc positives després d'haver cedit un empat, i gairebé una derrota, contra Las Palmas quan guanyava 0-2.

A més, avui arriba un rival, l'Atlètic de Madrid, que pressionaria el Barça si se situa a tres punts de diferència abans del clàssic de demà. Els matalassers tenen, juntament amb el Barça, la millor defensa de la lliga i l'Espanyol és un conjunt a qui costa marcar, amb només 13 anotacions.

Quique Sánchez Flores va deixar fora de la lliga Jurado i Víctor Sánchez, dos elements habituals, substituïts per Javi Fuego i Marc Navarro. Pel que fa als matalassers, repetiran equip, amb l'entrada del croat Vrsaljko, que ha donat les dues últimes assistències de gol, des de la banda dreta.

L'entrenador de l'Espanyol va assegurar, en la prèvia, que el que es viu al club quant a resultats «no és una situació límit», tot i que «sí incòmoda». Quique es va mostrar convençut de les possibilitats de l'Espanyol, tot i reconèixer les dificultats del duel, ja que «no ens trobem en el millor moment, malgrat que podem canviar la dinàmica. Pot ser un partit semblant al de l'any passat».