El Khimki rus, entrenat pel grec Georgios Bartzokas, posarà a prova aquesta tarda l'estat d'ànim del Barça (18h), que viatja a Moscou per enfrontar-se al seu exentrenador amb l'objectiu de posar fi a una ratxa de sis derrotes seguides, sumar la primera victòria lluny del Palau Blaugrana a l'Eurolliga i esgotar les seves opcions per acabar entre els vuit primers.

L'entrenador grec, que a Rússia ha format una plantilla a la seva nuda, es retrobarà amb el seu exequip en el moment més delicat de la temporada per a Sito Alonso, el seu substitut en la banqueta blaugrana. El Barça, amb un balanç de 4-10, només té una victòria de marge sobre el cuer i és a quatre dels llocs de play-off, que delimita precisament el Khimki (8-6).

Sito Alonso té clar el camí que ha de seguir el seu equip: «Jugaran els que millor estiguin i els que més compromesos estiguin en una situació tan complicada com aquesta. L'important és que cadascú sàpiga què ens estem jugant cadascun en cada partit».

En aquest sentit, el tècnic va recordar l'última derrota, contra el Baskonia, quan el seu equip va estar a punt de remuntar 25 punts: «Aquell dia, diversos de nosaltres ens rendim. I això és inadmissible i innegociable. Hi va haver jugadors que van donar un exemple del que és no rendir-se i van reduir un parcial de 25 a sota».

Precisament el Baskonia, el darrer rival del Barça, rep aquest vespre el CSKA a Vitòria (20.30 h). Abans de l'inici del partit es guardarà un minut de silenci per la mort de la mare del tècnic baskonista, Pedro Martínez.

Exhibició de Doncic a Istanbul

El Reial Madrid va sumar ahir el seu quart triomf seguit a l'Eurolliga en guanyar a la pista del Fenerbahçe (77-79), vigent campió continental, en una nova exhibició de Luka Doncic i una gran actuació coral amb la qual tanca la primera volta a la part d'alta de la classificació.

L'estrella eslovena va liderar al seu equip un dia més i va fregar el triple-doble després de sumar 20 punts, 8 rebots i 10 assistències, a més de recuperar dues pilotes i forçar deu faltes personals per acabar amb 37 de valoració.

El València trenca la seva ratxa

Després d'encadenar deu derrotes seguides a l'Eurolliga, el València Basket va aconseguir un triomf balsàmic que li va evitar caure a l'últim lloc de la classificació. El conjunt taronja va superar el Panathinaikos de Xavi Pascual per 67-63. El nord-americà Erick Green va ser el màxim anotador valencianista, amb 21 punts, i el santpedorenc Rafa Martínez en va sumar 4 en 15 minuts.

Per la seva part, l'Unicaja s'acosta a les posicions de play-off després de la seva victòria d'ahir a la pista del Maccabi (78-89). Nedovic va liderar el triomf malagueny amb 20 punts, seguit de Jeff Brooks, amb 18, i de McCallum Shermadini, amb 15.