El Barça Lassa va renéixer ahir de les seves cendres i va recuperar la seva millor versió col·lectiva a Rússia, on va sumar davant el Khimki la primera victòria lluny del Palau Blaugrana a l'Eurolliga. Un triomf que va posar fi a una ratxa de sis derrotes consecutives entre la competició continental i la Lliga Endesa.

Un parcial de 8-22 en l'últim quart va donar als blaugrana un triomf necessari, en el qual, per sobre de noms propis, van destacar les assistències de tot l'equip: amb 32, rècord històric del club a l'Eurolliga. I amb el domini del rebot (37), el Barça va contrarestar el desequilibri ofensiu de Shved (22 punts) i Honeycutt (18 punts) de l'equip rus.

Sito Alonso va apostar d'inici pel mateix cinc que fa una setmana va estar a punt de recuperar 25 punts de desavantatge a Vitòria: Navarro, Ribas, Hanga, Moerman i Tomic. Una proposta que va donar fruits, amb Ribas i Navarro marcant el ritme del partit i amb Tomic marcant les diferències a prop de cèrcol per obrir una escletxa de deu punts (15-25).

L'avantatge va créixer fins als 12 punts. Llavors, Georgios Bartzokas va apostar per un equip més defensiu. Un canvi de rumb de l'extècnic del Barça que va permetre al Khimki acostar-se en el marcador i ajustar-lo abans del descans (32-34).

A la represa, va aparèixer Shved, infal·lible en triples i tirs lliures. Per part blaugrana, Navar-ro, que responia amb la mateixa moneda al millor anotador de l'Eurolliga, i Tomic, que va acabar amb 12 punts i 8 rebots, mantenien el marcador igualat (57-57).

Semblava que el partit es decidiria en els petits detalls. Però les previsions no es van complir i el Barça va completar uns últims deu minuts impol·luts. Va aparèixer Heurtel a la direcció de l'equip, mentre que Claver (12 punts) i Vezenkov van aportar el seu gra de sorra en rebots ofensius i triples. I així el Barça va signar un parcial de 2-17 que resultava letal.

El Baskonia perd amb el CSKA

El lideratge de Sergio Rodríguez, autor de 25 punts, i de Will Clyburn van permetre al CSKA endur-se el triomf de la seva visita a Vitòria (81-90). El conjunt rus va signar un gran darrer quart, amb un parcial de 9-20, per superar l'equip de Pedro Martínez, que va plantar cara durant més de 30 minuts. Shengelia, amb 20 punts i 13 rebots, va ser el millor dels locals.