Com va fer fa unes setmanes amb el Club Manresa Futbol Sala, l'Ajuntament ha signat sengles convenis de col·laboració amb el Gimnàstic de Manresa i el Consell Esportiu del Bages.

L'entitat dedicada al futbol base (la temporada passada va signar els millors èxits, en què destaca l'ascens del juvenil a Divisió d'Honor, la màxima categoria) rebrà una subvenció de 13.800 euros per a la formació dels seus equips i la seva participació en les competicions oficials. L'alcalde Valentí Junyent, acompanyat del regidor d'esports, Jordi Serracanta, i el president del Nàstic, Miquel Sebastià, van signar l'acord.

Amb aquest conveni de col·laboració, l'Ajuntament reconeix la importència del projecte del Gimnàstic de Manresa en el foment de l'esport i recolza la seva activitat en benefici de l'interès general de la ciutat. El Gimnàstic es dedica a la promoció del futbol amb equips en les competicions federades i té en funcionament una escola per iniciar el més petits en la pràctica d'aquest esport.Esport en edat escolar

L'Ajuntament de Manresa també destinarà 6.000 euros a la promoció de l'esport escolar, en concret per finançar una part de les despeses d'organització d'activitats, com el Cros Escolar Ciutat de Manresa, la fase comarcal escolar d'escacs, la trobada de centres de secundària, la Duatló Escolar de Manresa, la festa de cloenda dels Jocs Esportius Escolars del Bages, la celebració dels Jocs Escolars d'equip 2017/18 i l'assessorament esportiu als mestres i professors d'educació física del Bages.

L'alcalde Valentí Junyent i el president del Consell Esportiu del Bages, Josep Empez, van signar un conveni a través del qual l'Ajuntament reconeix el projecte d'organització i dinamització de l'esport escolar a Manresa que realitza el Consell Esportiu del Bages, dins dels paràmetres de millora de l'oferta i de les estructures organitzatives de l'esport en edat escolar, que es considera una tasca d'interès general.

El Consell Esportiu del Bages és una entitat privada d'interès públic i social, sense afany de lucre, que té com a objectiu principal el foment, la promoció i l'organització de l'activitat física i esportiva en edat escolar. El Consell Esportiu del Bages té delegada la gestió del programa dels Jocs Esportius de Catalunya de la Secretaria General de l'Esport a Manresa i la seva àrea d'influència.