El pilot osonenc Nani Roma i el seu copilot, l'odenenc Àlex Haro, van tenir ahir un accident a 500 metres de la línia d'arribada de la tercera etapa del Dakar, disputada entre Pisco i San Juan de Marcina, a Perú, amb 296 km d'especial. Haro va sortir-ne il·lès, però Roma tenia un «lleu traumatisme cranial» que l'ha deixat fora de la prova.

Després de l'incident de l'etapa de diumenge, Roma, guanyador del raid en motos el 2004 i en cotxes el 2014, anava remuntant posicions: començava l'etapa des de la dotzena posició i en el penúltim punt de cronometratge marcava el quart millor temps. Però a 500 metres del final de l'etapa va tenir l'accident en què va donar diverses voltes de campana.

Malgrat el cop i l'atordiment, Roma i Haro van poder reprendre la marxa i creuar la línia de meta en setzena posició, un resultat que els permetia conservar la desena plaça de la classificació general. Després, els metges de l'organització li van apreciar un lleu traumatisme cranial i, seguint el protocol de la cursa, el van evacuar en helicòpter a la Clínica Angloamericana de Lima per fer-li les proves oportunes i valorar juntament amb ell la seva continuïtat.Peterhansel s'escapa

En cotxes, Al-Attiyah es va imposar en l'etapa (3:09:08) amb més de quatre minuts d'avantatge sobre Peterhansel, que va acabar just davant de Carlos Sainz (05:47). D'aquesta manera, Peterhansel va aconseguir més de tres minuts de renda en la general sobre el seu compatriota Cyril Despres (Peugeot). Per la seva part, l'olianenc Isidre Esteve va ser 31è a l'etapa, a més d'una hora i mitja del vencedor, i puja a la 33a posició a la general, tot i que a més de quatre hores i mitja de Monsieur Dakar Peterhansel.

En motos, el pilot britànic Sam Sunderland (KTM) va aconseguir ahir el seu segon triomf en l'edició del 2018 del Dakar després d'imposar-se en la tercera etapa, i es va enfilar fins al primer lloc de la general després d'una errada del castellonenc Joan Barrera, que obria pista i es va perdre, i va acabar cedint més de 28 minuts. Ara Barreda perd 23 minuts respecte al líder a la general.Farrés escala posicions

Com Sunderland, també va escalar posicions el manresà Gerard Farrés, que va aconseguir una meritòria sisena posició a l'etapa, a només cinc minuts del temps que va marcar Sunderland. Un resultat que el catapulta fins a la dotzena posició de la general.

L'igualadí Armand Monleón va ser 29è a l'etapa i és ja entre els 15 millors de la general, mentre que el moianès Nandu Jubany va acabar l'etapa entre els 100 primers i és al lloc 85 de la general, a gairebé quatre hores de distància del líder i campió, Sunderland.