El president de la Penya Barcelonista de Navàs, Bernat Vidal, acompanyat del soci i col·laborador de l´entitat Isaac Guilà, ha aprofitat aquestes festes nadalenques per visitar dues penyes russes, la Penya Blaugrana Osos Rusos de Moscou i la Penya Blaugrana de Sant Petersburg per «unir llaços per sempre».

Els dos navassencs han estat a Rússia del 31 de desembre al 8 de gener per fer contactes amb els presidents i diversos socis i sòcies de les dues penyes barcelonistes. Vidal ha destacat la bona predisposició que hi van trobar: «ens han tractat tant bé que des d´ara tenen les portes obertes de la nostra penya a Navàs i estem amatents a qualsevol col·laboració que pugui fructificar». En aquest sentit, ja es prevista una trobada al Camp Nou en dia partit i «segurament també a Navàs» aquesta propera primavera.

La Penya Blaugrana Osos Rusos va rebre Vidal i Guilà amb una importat presència mediàtica. El seu president, Levon Serobyan, va manifestar el seu desig de ser present com a penya en el Barça-Reial Madrid el primer cap de setmana de maig. Per la seva banda, la Penya Blaugrana de Sant Petersburg va rebre els viatgers bagencs al mateix aeroport per mitjà del seu president, George Nemykin, que els va oferir una caminada turística per la ciutat que va acabar a la seu de la penya, un bar anomenat 1899 que el propi president regenta; en aquest establiment, Vidal i Guilà van presenciar el partit de Copa entre el Celta i el Barça a Vigo (1-1).

Bernat Vidal ha volgut agrair públicament en nom de la Penya Barcelonista de Navàs l´hospitalitat i el «bon rotllo» de les dues penyes russes i pensa «estar a l´alçada quan es desplacin a veure el Barça al Camp Nou». Isaac Guilà, per la seva part, que acostuma visitar penyes barcelonistes quan va de viatge ha elogiat el món de les penyes dels que viuen lluny de Catalunya: «viatjant i parlant amb els culés de la distància, t´adones que som més que un club, que el Barça crea lligams i agermana cultures dins els seus valors».