El jugador colombià Yerry Mina jugarà al FC Barcelona el que resta de temporada i cinc campanyes més, fins al 30 de juny del 2023, després d'arribar el club blaugrana a un acord amb el seu anterior club, el Palmeiras brasiler, per al traspàs del central per una quantitat d'11,8 milions d'euros.

En un comunicat, el club blaugrana ha confirmat el preu de l'operació i ha detallat a més de la durada del contracte del jugador, de 23 anys d'edat, que la clàusula de rescissió serà de 100 milions d'euros.

Mina, nascut a Guachené el 23 de setembre del 1994, es convertirà en el primer colombià a jugar en el FC Barcelona encara que el seu compatriota Lauro Gonzalo Mosquera va disputar un amistós el juny del 1964 amb l'equip blaugrana a Sabadell, sense superar la prova i sense arribar a jugar un partit oficial.

Com a nou 'sostre' de l'equip, amb el seu 1,95 d'alçada que supera els 1,94 metres de Gerard Piqué, hauria d'aportar força, corpulència i contundència a la defensa d'Ernesto Valverde, encara que primer haurà d'adaptar-se al futbol europeu atès que mai no ha jugat fora de Colòmbia o el campionat brasiler amb el Palmeiras.

Segons destaca el Barça, el central també destaca per ser ràpid i tècnic malgrat la seva alçada, la qual cosa el fa despuntar en el joc aeri i immiscuir-se de tant en tant entre la nòmina de golejadors. En 33 partits amb el conjunt brasiler ha marcat vuit gols i tres més els ha aconseguit amb la selecció absoluta de Colòmbia, amb la qual ha jugat nou partits des que va debutar el 8 de juny del 2016.

L'arribada de Mina al Barça, que signarà el seu nou contracte i serà presentat en les properes hores, obre la porta de sortida de l'equip a l'argentí Javier Mascherano. El 'Jefecito' ha perdut pes en l'equip i el colombià amb Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen ja són quatre els centrals que tindria la plantilla blaugrana si es confirma la sortida de l'argentí.