El pilot bagenc Ander Mirambell s'ha classificat per als tercers Jocs Olímpics de la seva carrera, que disputarà el mes que ve a PyeongChang (Corea del Sud), després de finalitzar dinovè aquest divendres a la cita de la Copa del Món de Sankt Moritz (Suïssa) .

El català ha aconseguit la tercera plaça dels vuit països que aportaran a un esportista als Jocs Olímpics després d'haver superat a Austràlia en la classificació, ocupant la 20a plaça a la general de la Copa del Món i la 29a del rànquing IBSF amb 472 punts .

Per celebrar la seva classificació, ha rebut a la meta una pancarta sorpresa, obra de família i amics. "M'ha emocionat tant que no sabia ni desplegar-la. Des d'aquí agraeixo a totes les persones que han col·laborat en la seva realització. Encara no em crec que anem als tercers Jocs. Necessitaré encara una mica de temps per assimilar-ho", ha assenyalat.

Segons informa la RFEDH, Mirambell centrarà des d'ara el seu treball en la posada a punt física per a la cita olímpica, motiu pel qual renunciarà a participar a la cursa de Königsee (Alemanya), prevista per a la setmana que ve. Així, tornarà diumenge a Barcelona per seguir treballant a les ordres del seu preparador físic, Bernat Buscà.