El FC Barcelona s'ha imposat a la Reial Societat a domicili per primera vegada des de 2007, gràcies a una gran reacció després dels dos gols inicials dels donostiarres, liderats per un letal Luis Suárez.

Els blaugrana, invictes en la primera volta del campionat, després d'una sòlida remuntada davant una Reial Societat que ha firmat una gran primera part però que s'ha diluït a la segona. Als dos gols de Suárez s'han afegit els de Paulinho i Messi, ja en els darrers instants.

El duel ha començat marcat per la igualtat però amb el Barça dominant la possessió sense gaire perill. Willian José, però, posava l'1-0 de cop de cap pel conjunt basc.

L'avantatge podria haver estat més gran, perquè minuts abans l'àrbitre ha senyalat una dubtosa falta sobre Rakitic, molt reclamada per la Reial Societat, i que en la jugada posterior ha acabat en gol.

Els de Valverde han estat capaços de recompondre's i reduir distàncies abans del descans a través de Paulinho.

A la represa, els catalans s'han fet progressivament amb el control del xoc i no han trigat a igualar. En el minut 50, Messi asistia per a Suárez i aquest amb precisió marcava.

Vint minuts més tard, l'uruguayà tornava a marcar i segellava la remuntada culé. Messi feia pujar el quart al marcador a cinc minuts del final.

Amb aquesta victòria, el Barça, amb 51 punts, i 9 d'avantatge sobre l'Àtlètic, 11 sobre el València i 19 sobre el Reial Madrid.

Fitxa tècnica

Reial Societat: Rulli; Odriozola, Llorente, Navas, Rodrigues; Zurutuza (Zubeldia, min. 56), Illarramendi, Xabi Prieto (Januzaj, min. 78); Canales, Willian José i Juanmi (Oyarzabal, min. 60).

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Gomes (Digne, min. 80); Messi, Suárez (Denis, min. 90) i Paulinho (Dembélé, min. 65).

Gols: 1-0, min. 11, Willian José; 2-0, min. 34, Juanmi; 2-1, min. 39, Paulinho; 2-2, min. 50, Suárez;

2-3, min. 71, Suárez; 2-4, min. 85, Messi.

Àrbitre: González González. Ha amonestat Illarramedi (min. 64) i Oyarzabal (min. 84) per la Reial Sociedad; i a Sergi Roberto (min. 60) i Piqué (min. 92) en el FC Barcelona.

Estadi: Anoeta, 23.277 espectadors.