La setzena jornada de la lliga ACB va iniciar-se ahir amb la disputa de dos partits. A la Font de Sant Lluís, el València BC del santpedorenc Rafa Martínez va infligir una pallissa humiliant a un Tecnyconta Saragossa decebedor (103 a 58). Quaranta-cinc punts d'avantatge! El partit va iniciar-se amb un primer quart igualat que els taronja van guanyar per només un punt (29 a 28), però el demolidor parcial del segon (31 a 7) va dictar sentència.

El veterà Fernando San Emeterio va ser el jugador més destacat del seu equip (28 de valoració), en anotar 15 punts, agafar sis rebots i repartir 5 assistències). Bojan Dublejvic va rivalitzar amb ell en encert (12 punts, 7 rebots i 3 assistències), ben secundats per Doornekamp (12 punts), Tibor Pleiss (14) i Alberto Abalde (11). Per al Saragossa, només el base Bo McCalebb (18 punts i 3 assistències) va oposar resistència. Onzè triomf dels taronja.

A Santiago, el Guipúscoa BC va assolir el setè triomf de la temporada (69 a 72), en un partit trepidant i ple d'alternances al marcador. Federico Van Lacke (16 punts i 7 rebots) va liderar el triomf dels bascos, ben secundat per Dani Pérez (12 punts i 6 assistències). L'Obradoiro veu com el seu adversari l'iguala a la classificació (7 victòries i 9 derrotes).