El Barça va presentar a la gespa del Camp Nou la darrera incorporació del mercat d'hivern, el central colombià Yerry Mina. El jove futbolista va tenir una entrada a la gespa del tot peculiar. I és que el central colombià es va treure prèviament les botes i les mitges, essent fidel, així, a un ritual religiós que ell segueix, i va alçar les mans al cel abans de trepitjar el camp.

El mateix Mina va explicar després en roda de premsa que «es tracta de la creença que si toques la gespa del camp en el qual jugues amb els peus nus, aconseguiràs grans èxits». A part, el colombià va agrair l'ajuda a qui han fet possible el seu fitxatge pel Barça, del qual va dir ser «el millor club del món». Així, l'entitat culer va fer oficial la contractació de Mina per als propers cinc anys.

El seu entrenador, Ernesto Valverde, va valorar la incorporació de Mina com la «d'un jugador que té bon caràcter i del qual espera una adaptació ràpida».

Uns entren, altres marxen

És el cas d'Arda Turan, que marxa cedit a l'Estambul Basaksehir de Turquia, després que el Barça hagi arribat a un acord amb el club turc per la cessió del futbolista durant el que resta de temporada i dues més. El club turc es reserva, a més, l'opció de compra del jugador.

L'entitat catalana també va informar que durant aquest període de cessió, mantindrà la possibilitat de traspassar el jugador en les finestres UEFA i rebrà una variable en funció del seu rendiment.

Arda va arribar al club blaugrana el 2015, procedent de l'Atlético de Madrid, encara que la sanció de la FIFA que patia el club va fer que no debutés fins al gener del 2016. En total, el turc ha disputat 55 partits i ha marcat 15 gols en dues temporades mitja, en les quals ha celebrat sis títols: una Lliga, dues Copes del Rei, una Supercopa d'Espanya, un Mundial de Clubs i una Supercopa d'Europa.