Gerard Farrés manté intactes les seves possibilitats de pujar novament al podi del Dakar, però no ho tindrà fàcil. El pilot manresà, que ahir sortia dels primers en la jornada inicial de l'etapa marató, després del sensacional resultat de dimarts, va ser sisè i manté la quarta posició de la classificació general, tot i que amb un canvi. El segon classificat fins ahir, el castellonenc Joan Barreda, va haver-se de retirar, però el seu lloc al podi no va ser ocupat pel bagenc, sinó pel guanyador del 2016, l'australià Toby Price, que va guanyar l'etapa i que ara treu deu minuts a Farrés.

Ahir, Barreda, que arrossegava una lesió a un genoll des de feia quatre dies, es va tornar a perdre i va optar per dir adéu a la cursa, totalment exhaust. També va abonadonar la catalana Rosa Romero, dona de Nani Roma, també per culpa d'una ferida que hauria pogut empitjorar.

Ahir, a la primera fase de l'etapa marató, en la qual els pilots no han pogut tenir assistència mecànica ni mèdica durant la nit passada, Price va superar l'argentí Benavides i tots dos van treure més de deu minuts al líder de la cursa, l'austríac Walkner. Aquest, ara mateix, parteix com a gran favorit al títol final, ja que té mitja hora de diferència sobre Benavides, però la duresa de la prova pot afectar qualsevol en tot moment. Farrés, a més, s'haurà de defensar dels atacs del francès Meo, que ara mateix és cinquè, a deu minuts.

També va ser un bon dia per a Armand Monleón, que va vorejar tornar a quedar entre els deu primers de la jornada. L'igualadí, que, tal com va succeir el 2016, està anant a més a mesura que passen les jornades, va quedar ahir en onzena posició i ara és quinzè de la general. Avui, en la segona part de l'etapa marató, camí de San Juan, es pot acabar d'aclarir molt el resultat final.Sainz no pateix

Pel que fa als cotxes, Carlos Sainz s'està limitant a conservar l'avantatge sobre el seu únic rival, Stéphane Peterhansel, i també la mecànica. El madrileny va ser tercer d'una etapa dominada pel Toyota de l'holandès Ten Brinke i en què va ressuscitar Cyril Despres, descartat des dels primers dies. Sembla que només una errada humana o un problema mecànic apartrà Sainz del triomf.