Pau Culell, un toranès de 15 anys que estudia quart d’ESO i que juga de lateral esquerre amb el cadet A del Gimnàstic de Manresa, és un dels futbolistes més prometedors de tot Catalunya. La temporada passada, en el seu primer any de cadet, va ser cridat per participar al campionat d’Espanya sub-16 per autonomies, en el qual van arribar fins a semifinals. Aquest desembre, Culell va repetir presència a la fase inicial de la competició, que es va fer al Prat de Llobregat i en la qual va sortir de titular en les contundents victòries del seu equip: 3-0 a Castella i Lleó, i 6-0 a Aragó.

P Quan et vas iniciar en el món del futbol?

R Vaig començar a xutar la pilota quan tenia sis anys, i el meu primer equip va ser el Calaf. Allà m’hi vaig estar tres anys. Després vaig jugar un any a Guissona i tres a Cervera, ja en una categoria alta, abans d’arribar al Gimnàstic.

P Com es va gestar el teu fitxatge pel club manresà?

R Un dels seus entrenadors em va venir a veure quan jugava a Cervera, i pocs dies després va desplaçar-se a Torà per parlar amb mi i explicar-me la seva proposta. Ens va convèncer tant a mi com als meus pares i vam decidir venir a Manresa.

P Et va costar adaptar-te al teu nou equip?

R No. Els primers dies tot era diferent i no coneixia ningú, però em van posar les coses fàcils i de mica en mica vam anar fent pinya entre tots. Això es va notar amb els resultats. Competíem a Divisió d’Honor infantil, vam quedar entre els sis primers i ens vam classificar per a la Copa Catalunya.

P El curs passat també va anar força bé.

R Sí, vam quedar tercers a la Divisió d’Honor cadet, només per darrere del Barça i l’Espanyol. Precisament aquests últims em van oferir anar a fer proves per incorporar-me a la seva disciplina, però no em van agafar.

P De moment, aquest curs ocupeu la quarta posició. Quina valoració en fas?

R Estem fent una bona temporada, tot i que se’ns han escapat alguns punts contra rivals de la zona baixa. Si no, estaríem més a prop dels tres capdavanters.

P El cap de setmana passat ja vas jugar com a titular amb el juvenil B.

R Sí, vam empatar amb el Sabadell B. Espero que el tècnic segueixi confiant en mi, tot i que sóc conscient que hi ha molt nivell i que és complicat.

P La temporada passada vas ser cridat per prendre part en l’estatal sub-16. T’ho esperaves?

R No, gens ni mica! Si ja és difícil entrar-hi quan ets de segon any, si ets un any més petit encara ho és més. Va ser una bona experiència i vam arribar a les semifinals, on vam perdre 1-0 davant Madrid. Vaig jugar els darrers deu minuts.

P I aquest desembre vas repetir presència.

R Sí, el meu entrenador, Adrià Talavera, ja em va avançar que tenia possibilitats, i així va ser. La fase inicial va ser bastant accessible, vam sortir a fer el nostre joc i no vam patir gaire per tirar els partits endavant.

P Quina és la vostra rutina setmanal d’entrenaments?

R Ens entrenem els dilluns, dimecres i divendres durant una hora i mitja.

P Com et definiries al camp?

R Jugo com a lateral esquerre, m’agrada incorporar-me a l’atac sempre que puc i crec que faig centrades bones.

P Quin és el teu objectiu personal a curt termini?

R Em sento còmode al Gimnàstic, però l’any que ve voldria fer un pas més i anar a un club més potent, com el Barça. Si el Madrid em fes una oferta, també la valoraria.