El suís Roger Federer segueix ferm en la defensa del títol a l'obert d'Austràlia, primer gran eslam de la temporada, i es va classificar per a quarts després d'imposar-a l'hongarès Marton Fucsovics (6-4, 7 -6, 6-2), mentre que el serbi Novak Djokovic va caure eliminat pel jove sud-coreà Heyon Chung (7-6, 7-5, 7-6).

Malgrat la forta calor, Federer no va tenir gaires dificultats davant el seu quart rival, encara que aquest va oposar resistència en les dues primeres mànegues. El seu primer examen seriós serà en la propera ronda, a la recerca d'un lloc a les semifinals, quan s'enfrontarà al txec Tomas Berdych, que ahir va eliminar amb facilitat l'italià Fognini (6-1, 6-4, 6-4).

Per la seva banda, Djokovic va ser víctima del sud-coreà Chung, master de les joves generacions de l'ATP. Mai Corea del Sud ha tingut un jugador a quarts d'un gran eslam i el tennista de 21 anys ho ha aconseguit, i certifica el seu creixement, que es posarà a prova en l'antepenúltima ronda davant el nord-americà Tennys Sandgren, sorprenent botxí de l'austríac Dominic Thiem per 6-2, 4-6, 7-6, 6-7 (9) i 6-3 després de quatre hores.

En el quadre femení, la romanesa Simona Halep va derrotar la japonesa Naomi Osaka (6-3 i 6-2) i ara s'enfrontarà a quarts a la txeca Barbora Strycova, que va vèncer la seva compatriota Karolina Pliskova (6-7, 6-3 i 6-2).