La secretària general de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), Esther Queraltó, va mostrar ahir predisposició per negociar el nou conveni col·lectiu amb l'Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP) i va lamentar que el sindicat que representa els jugadors no hagi fet «ni una proposta».

«L'ACB vol negociar. No hem trencat les converses i esperem que l'ABP reconsideri la seva decisió de no reunir-se per continuar parlant del conveni. L'ABP no ha presentat cap proposta de millora del conveni. Com poden trencar les negociacions sense haver fet una sola proposta? Estem disposats a estudiar qualsevol proposta, però no sabem què vol el sindicat», va exposar Queraltó.

La mandatària de l'ACB va lamentar que «l'ABP ha renunciat a negociar les condicions professionals dels jugadors sense haver fet una sola proposta». I va afegir que «podria semblar que només els interessa que l'ACB pagui el fons social al sindicat, que ascendeix a 315.000 euros per temporada, i la destinació principal és el sosteniment de la cúpula del sindicat, i no les greus conseqüències que tindria per a totes les parts l'absència d'un conveni a partir del pròxim 1 de juliol».