Manresa ja és oficialment la Ciutat del Beisbol i Softbol Català 2018. L'acte va tenir lloc a l'Atrium de Viladecans i dins els actes de la Gala del Beisbol i Softbol Català on es fan els reconeixements dels millors esportistes, equips i tècnics del beisbol i el softbol de la temporada 2017.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella, va fer entrega del bat de beisbol que simbolitza el relleu de la Ciutat del Beisbol i el Softbol a l'alcalde Manresa, Valentí Junyent. En l'acte també i van assitir Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa i altres autoritats del Consell Català de l'esport, secretaria general de la UFEC i regidors i alcaldes de les principals poblacions on es practiquen el beisbol i el softbol.

Abril Tarrés jugadora del Beisbol Club Manresa també va ser premiada juntament amb la resta de noies que formen part de la sel·lecció catalana de softbol sub 13 i que van quedar campiones d'europa sub 13 el passat estiu a Itàlia.

A la gala es va poder veure aquest vídeo elaborat per la productora Lens-Moon Films que va servir per anunciar el lema que representarà la ciutat durant l'any, "Portem el besibol al cor".

L'entitat ja ha començat les seves activitats que portaran a capitalitzar el beisbol i al softbol a la ciutat de Manresa en aquest 2018.