El Cadí va deixar passar una magnífica oportunitat per derrotar el totpoderós Perfumerías Avenida. Les urgellenques van enter-rar al tercer quart, ple d'errades en el llançament (només van anotar sis punts i van estar vuit minuts sense fer-ho) i errors no forçats en el joc, la possibilitat de donar una campanada que a punt van estar d'aconseguir en els dos darrers minuts.

De fet, la rauxa final de les noies de la Seu va fer que es situessin a només tres punts (70-67), a manca de 40 segons. Llavors, però, l'exurgellenca Laura Gil es va encarregar d'assegurar que el triomf es quedés a Salamanca.

L'equip que entrena Bernat Canut va jugar les seves cartes: córrer en atac i collar en defensa per mirar de treure profit a la millor condició física respecte d'un rival que havia enllaçat quatre partit en poc més d'una setmana i que venia d'un viatge de retorn a Rússia de gairebé trenta hores. A més, si el Cadí tenia la baixa de Nogaye Lo, Miguel Ángel Ortega no podia disposar ni Dandra Moss ni, especialment, d'Erika de Souza. L'aposta urgellenca va sortir bé a la primera part, especialment durant els primers deu minuts.

L'alt encert anotador, amb sis triples i bona facilitat per trobar Richards sota cistella, van facilitar les coses, tot i que quan Angel Robinson va trobar el to i amb Givens, Elonu i Gil molt inspirades, el Perfumerías va passar al davant. Però mai amb grans distàncies. L'escenari va canviar després del descans. El tercer període va començar amb un intercanvi de bàsquets. Però, després, el Cadí va estar gairebé vuit minuts sense anotar, alhora que rebia un parcial d'11-0 que seria definitiu.

Perquè el Salamanca es va limitar -el cansament no li donava per més- a gestionar la renda. El combat final de les urgellenques, però, es va quedar a un pas de donar fruits al tram final del matx. La llosa del tercer quart havia estat massa pesada.