Una de les dificultats que han aconstumat a tenir alguns dels equips de Guardiola han estat tancar bé les temporades. Diverses vegades sí que ho ha aconseguit. El Barça va guanyar dues lligues de Campions, una Lliga a l'última jornada i una Copa del Rei en les seves quatre temporades. També és veritat, però, que els blaugrana van arribar justos d'efectius als compassos finals de l'exercici, havent de fer mans i mànigues, com situar Puyol de lateral i Touré Yaya de central en algunes de les finals jugades, o perdent duels decisius contra el Madrid de Mourinho. Se'n recorda un de lliga al Camp Nou i una final de la Copa del Rei.

Al Bayern, el problema també va ser de lesions en alguns anys i en d'altres de falta de tensió després d'haver guanyat la lliga amb una antel·lació fins i tot excessiva. Va perdre tres semifinals europees seguides contra equips de la lliga espanyola, Barça, Madrid i Atlètic, però també és cert que va guanyar dues Copes en el darrer partit de l'any.

Al City, la temporada passada va tenir l'eliminació més matinera a Europa, a vuitens contra el Mònaco, i el març ja no tenia objectius. Caldrà veure com gestiona els darrers mesos enguany.