El Club d'Atletisme Joves Atletes de Berga (JAB), amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitza diumenge la sisena edició dels 5 i 10 km urbans de Berga. Així, un any més, els carrers de la capital del Berguedà s'ompliran d'atletes per participar en una de les modalitats programades.

La sortida es donarà a les 11 del matí de la carretera de Solsona, a l'alçada de l'hotel Berga Park. Es preveu un gran nombre de participants d'elit i populars, malgrat que el mal temps d'aquests dar-rers dies ha frenat el ritme d'inscripcions, que es poden fer efectives fins divendres a Internet ( www.10kberga.com) o presencials a Intersport Serra-Martí (Berga), Alter Sport (Berga), Costa Esports (Gironella) i Rios Running (Manresa). La participació és limitada a 500 corredors. Els participants rebran una samarreta tècnica de màniga llarga i la bossa del corredor amb diversos obsequis, a més a més dels premis als primers classificats.

La cursa serà cronometrada per l'empresa Championchip; els dorsals s'entregaran dissabte des de les 5 de la tarda a l'hotel Berga Park o al mateix indret diumenge de les 8 a les 10 del matí.

Una hora abans de la sortida dels 5 i 10 km de Berga es disputarà l'anomenada Urban Kids, curses de promoció per a escolars i federats amb dotze categories segons l'edat i el recorregut. També en aquest cas es recomana fer la corresponent inscripció abans de divendres. Cada participant rebrà una bossa d'obsequis i la medalla finisher; els tres primers tindran un trofeu.