El border cross d'Alabaus a la Molina serà l'escenari el cap de setmana de la vuitena prova del circuit de Copa del Món FIS de snowboard cross. Divendres es disputaran les rondes classificatòries, en què es decidiran els 32 homes i les 16 dones que passaran a la final.

Dissabte, els snowboarders prendran la sortida de les mànegues eliminatòries en grups de quatre, en una pista que inclou peralts, salts i dubbies i on és important la tècnica, la velocitat i l'estratègia, i on és permès un cert contacte. Els més ràpids en aquestes rondes arribaran a la gran final, resultat que els permetrà millorar posicions al rànquing del circuit de Copa del Món.

Aquesta Copa del Món portarà a la Molina l'elit internacional de l' snowboard cross. Hi és prevista la participació de 78 corredors (25 dones i 53 homes), que en les mànegues classificatòries de dissabte sortiran individualment.

Entre els riders masculins, destaca la participació de l'actual líder del circuit, el francès Pierre Vaultie; també hi serà Regino Hernández, de la RFEDI, bronze a Pyeongchang. Entre les noies, Michela Moioli (Itàlia).