Els tres surfers espanyols que van ser presents fa pocs dies als Jocs Olímpics de Pyeongchang van obtenir ahir la classificació per a les rondes finals de la prova de la Copa del Món que es disputa fins avui a l'estació ceretana de la Molina. El millor va ser el basc Lucas Eguibar, que va acabar la jornada en la tercera posició i, per tant, aspira a pujar al podi. Pel que fa als altres dos, el cantàbric Laro Herrero va ser 21è i el medallista olímpic, l'andalús Regino Hernández, va quedar 26è.

El sol va ser el gran protagonista d'una jornada amb meteorologia estable, la qual cosa va beneficiar l'actuació dels participants en la vuitena competició d'aquesta temporada de la Copa del Món. Els grans dominadors van ser el francès Pierre Vaultier, líder del campionat i guanyador de la medalla d'or olímpica, i la britànica Charlotte Bankes.

Les baixades d'ahir eren decisives per escollir els 32 homes i les 16 dones que disputaran la final d'avui. En el cas dels homes, en la primera ronda es classificaven els setze que havien aconseguit els millors temps i els setze restants van sortir de la repesca. En noies, les vuit corredores amb millor temps i vuit més de la repesca van ser les classificades.

Avui, els classificats sortiran en grups de quatre i els dos primers de cada fase aniran passant rondes fins a poder disputar la final de la prova.