El Barça Lassa va tornar al Reial Madrid la recent pallissa rebuda a l'Eurolliga, també al Palau Blaugrana, i va aconseguir una victòria que el referma en la segona posició, malgrat que empatat amb el València i el Baskonia i lluny del primer lloc dels blancs. Segurament per aquest avantatge, que ara és de quatre triomfs, els homes de Pablo Laso, que tenien la baixa de Doncic, van prendre's el duel d'ahir amb calma i van arribar a perdre per diferències superiors als vint punts durant pràcticament tota la segona meitat.

El tècnic local, Svetislav Pesic, va corregir errors respecte del darrer duel i va provocar que el seu equip imposés la defensa i també el seu encert més gran. El Madrid va tenir l'anotació més baixa de l'any, amb un paupèrrim 2 de 20 en triples, davant dels 21 punts i 22 de valoració d'Heurtel o els 17 i 20 de Pierre Oriola.

Inici premonitori

Tot i les baixes de Hanga, Sanders i Séraphin, el Barça va començar amb força i es va situar amb un 19-6 que deixava clar com anirien les coses. La defensa barcelonista va representar més ferro als peus dels blancs, incapaços de trobar ritme i amb la ment més posada, possiblement, en el partit d'Eurolliga de demà a Milà. Tot i això, el Madrid va fer una petita reacció i va provocar que els locals s'estiguessin quatre minuts sense poder anotar. L'intercanvi de cistelles posterior, però, va afavorir el conjunt de Pesic, que va marcar al descans amb setze punts de diferència (45-29).

Després del descans, el Madrid va confirmar el seu mal dia. El conjunt de Laso va anotar una cistella de camp en tot el tercer període i va ampliar el desastre en el triple a un d'anotat de disset ingtents. Moerman va liderar el tercer assalt dels culers per tal de ratificar la vintena de punts d'avantatge en el marcador i redoblar el seu instint per mirar de fulminar l'etern rival.

En el darrer període, entre que el Barça va abaixar el ritme i el Madrid va aconseguir maquillar el resultat, els blaugrana no van acostar-se a la trentena de punts, tal com va fer el seu rival a Europa, però li va tornar a demostrar que ha tornat i que pot ser un adversari molt complicat en cas que tots dos equips es troben en el proper play-off.